top of page
7J0A5592_edited.jpg
In person info
Online info

love Your Boundaries
Workshop

Grenzen zijn er in grote lijnen in ons leven. Ze zorgen voor onze veiligheid en vertrouwen in de mede mens Ze zijn er om ons te helpen navigeren door het leven. Weten welke opties te kiezen en welke paden te belopen. 

Dagelijks worden we er mee in aanraking gebracht op zowel mentaal, emotioneel, fysiek als spirituele vorm. 

Omdat grenzen zo door ons hele leven, in ieder moment van de dag, verweven zijn. Kan het lastig zijn om echt te weten waar de grens is. De grens van waar JA een NEE wordt. Daarnaast is er heel veel sprake van het overschrijden van grenzen. Dit geldt niet alleen op fysieke aanraking, zoals vele misschien zullen denken. 

We hebben ook emotionele grenzen, bijvoorbeeld als iemand zijn frustratie woordelijk uit en jij dit ontvangt, maar zelf achteraf pas merkt dat het jou eigenlijk heel veel pijn gedaan heeft. 

En zo zijn er grenzen op ieder vlak van onze menselijke ervaringen. 

Het is dan ook van levensbelang dat je zelf bewust gaat worden over waar je grens ligt. Wanneer iets onprettig of zelfs gevaarlijk wordt. En jijzelf leert actie ondernemen in situaties zoals deze. Want de ander is niet verantwoordelijk voor het aanvoelen/doorhebben wanneer ze jou grens bereikt hebben. 

In deze workshop leer jij je grenzen voelen op emotioneel, spiritueel, fysiek en mentaal niveau. Om ze daarna uit te spreken en merken dat jou grens meer dan welkom is. Dat andere blij woorden van horen waar jou grens zit. Grenzen = veiligheid 

Als ik je kan vertrouwen op je 'nee', kan ik je beter vertrouwen op je 'ja'.

Op het moment dat je in verbinding bent met je grenzen, zul je merken dat er meer ruimte komt voor jezelf. Voor wat jij wilt en wat je niet wilt. Grenzen zijn er niet om alleen maar te limiteren, ze zijn er net zo ook om te weten waar je juist kan verruimen/ruimte innemen. 

Omdat je meer verantwoordelijkheid gaat dragen over jezelf, zal dit zorgen voor vrijheid. Als je zeker bent van jezelf, weten dat je jezelf in veiligheid kan behouden - of juist de grenzen bewust opzoeken omdat je jezelf kan verwoorden wanneer nodig - word er zoveel meer mogelijk in leven. 

In person praktisch

bottom of page